Första skoldagen i Macau

On 2014/08/26 by Patrik Appelquist

Igår hade jag första skoldagen i mitt nya land. Väckarklockan ringde klockan 09.00 och lektionen skulle börja klockan 10. Services marketing stod på schemat. Jag va förväntansfull hela helgen och kände att det skulle bli skönt att äntligen få se hur kvaliteten på utbildningen skulle vara här i Macau. Det va ganska lätt att hitta till lektionssalen, börjar hitta ganska bra på campus nu. Byggnaden låg bara 10 minuter från mitt hus och lektionssalen låg på tredje våningen. Services marketing va min första lektion och skulle hållas i klassrum 3011.

Jag va en av de första som hittade dit. Ett par kinesiska tjejer hade redan kommit. En av tjejerna kom fram och presenterade sig. Hennes engelska var riktigt riktigt bra och vi bestämde att om vi skulle jobba i grupp så skulle vi göra det ihop. Ganska snart fylldes klassrummet och vi blev tillslut ca 8 utbytesstudenter och kanske 30 kineser. Plötsligt stormade en energisk man in i rummet. Han log brett och hans ögon blev små som knappnålshuvuden när han skrattade åt sina egna skämt. Lektionen var i full gång. Mannen var från Kina och till en början va det lite svårt att höra vad han sa eftersom han har en sån där klassisk kinesisk dialekt men efter ett tag vande jag mig och till slut gick det bra. Han gillar när man ställer frågor och konverserar på lektionerna, det var tydligt. Eftersom jag också tycker om att delta aktivt under lektionerna så kom jag och Professor Chow bra överens. Han gick igenom kursens upplägg och förklarade hur poängen fördelas mellan slutexamination, projekt och närvaro osv. I slutet av lektionen var det dags att formera grupper. Läraren basunerade ut hur de kinesiska studenterna borde tävla/slåss om att få jobba med oss utbytesstudenter eftersom det ger dem ett ypperligt tillfälle att bättra på sin engelska. Ödmjukt menade han att engelska faktiskt är viktigare än marknadsföring, hans egna ämne. Jag hamnade som ensam man i en grupp med två kineser, två från Portugal och en tjej från Singapore. Vi ska rekrytera ytterligare en man till vår grupp nästa lektion har jag bestämt.

university of macau

Den andra lektionen för dagen var Global Business Environment. Kursen hålls av en spanjor som heter Javier som vuxit upp i filipinerna. Hans engelska är riktigt bra. Jag hade faktiskt träffat honom tidigare i en korridor och jag blev mäkta imponerad när han tilltalade mig med namn på lektionen. På denna lektion var vi bara 3 utbytesstudenter och resten kineser. Denna lärare gillar att prata och det blev inte jättemycket diskussion under lektionen tyvärr. Mot slutet fick vi ställa frågor och passade på att räta ut eventuella frågetecken. Även här delade vi in oss i grupper. Jag hamnade med en portugisisk kille, en tjej från Singapore och en tjej och en kille från Kina. En bra mix!

Jag är mycket nöjd över min första dag i plugget. Båda dessa kurser verkar intressanta och lärarna verkar bra. Imorgon ska jag ha International Marketing på morgonen och Quality Service Management på eftermiddagen. Lite segt att ha så mycket tid emellan lektionerna. Hela dagen blir förstörd. Vissa av studenterna här har planerat sina lektioner riktigt bra må jag säga. Vissa är lediga måndag och fredag och har på så vis skaffat sig en überlång helg som de kan resa på om de vill. För mig va det svårt. Jag måste läsa hela 6 kurser och kurstiderna är bestämda så det är bara rätta sig efter det.

classroom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *