Appelquist flyttar till Macau

On 2014/08/19 by Patrik Appelquist

Så var det äntligen dags! Efter många timmars pappersarbete, kursletande och emailande så är jag alltså på plats i Macau (Kina) för att studera internationella affärer i ett halvår på University of Macau. Macau ligger liksom söder om mainland china och var tidigare en portugisisk koloni. Varför Macau? Well jag tänkte mest strategiskt med tanke på vad som händer med världsekonomin och politiken just nu. Kina får allt större inflytande och växer så det knakar och jag kan mycket väl tänka mig att arbeta i Kina eller i andra delar av Asien efter avslutade studier. Gärna med kvalitetskontroll, produktutveckling, affärsutveckling och liknande.

macau asia map

Resan gick från Stockholm till Bangkok och från Bangkok till Macau. På planet träffade jag en trevlig kvinna och hennes lilla unge som jag satt och tjötade med. Jag passade även på att lära mig lite mandarin med hjälp av ett spel på dataskärmen framför mig. Kul med tanke på det projekt jag är involverad i där vi utvecklar spel för invandrare för att lära sig svenska.

2014-08-15 15.10.08

Det första som slog mig när jag landade va värmen. Så ooooerhört varmt och fuktigt. Mycket värre luftfuktighet än när jag bodde i Nicaragua kan jag lova. Den med minsta andningsproblem eller liknande skulle få det svårt här. Jag tog en taxi från flygplatsen till universitetet och det va allt annat än enkelt att få chauffören att förstå vart jag skulle, trots att jag hade den exakta adressen nerskriven på kinesiska. Gubben ropade upp centralen på sin radio och så fick jag berätta för dom på engelska vart jag skulle. Efter mycket om och men så hittade vi fram. Engelskakunskaperna i Macau är i princip obefintliga. Inte ens på campusrestaurangen vet dom vad ”salt and pepper” är för något. Antingen måste jag lära mig kinesiska eller så må jag hitta en översättnings-app till telefonen.

Hur som haver, jag är framme och jag har det bra och jag kommer att skriva liter mer frekvent om mina äventyr här i öst.

i love you

One Response to “Appelquist flyttar till Macau”

  • Ska bli så spännande att läsa om allt från Macau! Känner igen det där med språket, fast med tyskar. Hoppas allt går bra nu trots språket. Tänker på dig varje dag 🙂 Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *