Pitchade för affärsänglar i Växjö idag

On 2013/05/23 by Patrik Appelquist

Så idag fick vi äntligen träffa affärsänglarna Christer och Donald med VDar. Femton driftiga studenter samlades utanför lektionssalen där presentationerna skulle hållas. Juryn var redan på plats. Till slut gick vi in och fick de olika projekten presenterade för oss i korta drag. Sex olika projekt presenterades och ett par av projekten var riktigt intressanta måste jag erkänna.

Några projekt rörde sig om marknadsundersökningar, ett par handlade om att skapa nya affärsmodeller och ett annat projekt handlade om att ta fram en ny innovativ och funktionell hemsida till ett företag.

patrik appelquist pitchar

Sedan fick alla studenter lämna lektionssalen, vi trängde ihop oss i ett litet uppehållsrum och tog för oss av té och frukt. Whilmar Lopez från Drivhuset kallade sedan in oss en efter en, för att lite likt Draknästet få promenera in och pitcha framför juryn. Tio minuter innan presentationsdags så fick vi veta att de halverat tiden för presentationen. Tio minuter hade blivit fem. Haha, självklart!

Men det gick jättebra ändå. Det var bara att frisera bort det onödiga och trycka extra hårt på det väsentliga. Fick goda ord från juryn efter min presentation, nu är det bara vänta och se vad de kommer fram till. Fem-tio studenter får förmodligen ett sommarjobb i något av affärsänglarnas företag. Tiden får utvisa vilka det blir.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *