Vad har jag köpt?

On 2013/05/15 by Patrik Appelquist

Jag hittade denna lustiga lilla pryl på loppisen i Moheda i söndags. Jag tyckte den va fin som fan och tänkte att den kommer att stå bra i någon hylla hemma hos mig. Men, vad är det egentligen jag köpt? Någon sa något om någon slags brännare? Vad används alla skruvar till? Vart har denna lilla rackare tjänat sitt syfte innan den blev en inredningsdetalj i mitt hem?

Egentligen köpte jag den för att den ser ut som en liten robot a´la Wall-E eller liknande. Hoppas ni kan hjälpa mig att reda ut vad det egentligen är.

moheda loppis-22-2 (Large)moheda loppis-23-2 (Large)

moheda loppis-24-2 (Large) moheda loppis-28-2 (Large)

3 Responses to “Vad har jag köpt?”

 • Patrik du har köpt en blåslampa.
  Drn drivs av fotogen och man måste förvärma med sprit så fotogenet förgasas.

  • Se där ja! Tror du att den fungerar fortfarande? Tack för hjälpen! =) Visst är den snygg!?

   • Du får prova fyll den med fotogen pumpasedan upp tryck med pumpen dom sitter i fotogen tanken.
    Uppe under plåten bör det finnas ett fat som man ska fylla medsprit till förvärmningen. När spriten nästan brunitut öppnar du på den stora ratten längst bak för att släppa fram fotogen. Om du gjort rätt brinner den som en gasol brännare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *